Kontaktinformation

AkvarellÅbergs Trädgård

Karlshemsv. 37,
271 98 Ystad
Tel: 0411-125 54

Vägbeskrivning
E-Mail
Om Åbergs
SkyltLåt glädjen få råda! Trädgården är ditt levande rum. Tillåt dig att leva fri där! Förverkliga dina drömmar, om så bara i ett litet hörn. Vi har som regel här att sträva efter att alla ska må bra - både kunderna, våra medarbetare och vi som står för hela verksamheten. Våra arbetsintensiva och miljövänliga verksamhet är ingen guldgruva. Vi får tillfredsställelsen av att odla växter, med alla sina egenheter, och se dom i sina bästa dagar. Vi får tillfredsställelse av möten med besökande människor och från skratten som man hör klinga ute på fälten, i växthusen och bland fikande kunder. Det är lycka för oss.

En regel här är att man gör sitt bästa – men man får misslyckas! En annan är – det är väldigt bra om man har roligt! Vi hoppas att du känner det när du tar med dig plantorna härifrån, för de har hört många skratt! Är det inte ytligt att vara glad ofta? Nej, det är något man kan träna sig på – träna i trädgården – att glädja dig åt det som trots allt lever, både djur och växter. Glädje work-out, förundran-spinning, livsberusning-triatlon. Vi behöver alla motkrafter mot förtvivlan, stress och tomhet.. så att vi får krafter att njuta av livet och känna oss delaktiga.
 
Vägbeskrivning
Nedan ser ni var Åbergs Trädgård ligger i förhållande till Ystad. Genom att använda zoom-verktyget till vänster i bilden kan ni få en mindre eller större översikt. Ni kan även dra på kartan för att förflytta er i någon riktning i landskapet.


Information om bussar/tåg (popupfönster).
 
En plantskola med tradition PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Lena Drameus-Åberg   
Åbergs Trädgård grundades 1872 av Anders Åberg som kom från en statarfamilj i grannbyn Stora Herrestad. Trädgården är en av de äldsta i Sverige som fortfarande drivs i samma familjs regi, på den ursprungliga platsen. På den tiden drev inte trädgårdsmästare sina egna handelsträdgårdar utan arbetade på gods, slott och herrgårdar. Ofta såldes överskottet från odlingen på torget i en närbelägen stad och bidrog på så sätt till försörjningen. Men Anders Åberg drömde om ett liv där han själv planerade arbetet.
Läs mer...
 
Livet går vidare
Skrivet av Lena Drameus-Åberg   
Trädgård är inget statiskt - inte ens i en traditionsrik verksamhet som vår. 1872 startade Anders Åberg, nuvarande trädgårdsmästaren Kjell Åbergs farfars far, en frukt och grönsaksodling på sydsluttningen i Öja. Dvs. på samma plats som trädgården ligger idag. Mycket hände sedan under 20-talet. Utvecklingen skedde i kontakt med utflyttade syskon, exempelvis med en person som startade handelsträdgård i Tottenhamn, London och inspirerade till odling av den dittils okända grönsaken Tomat.
Läs mer...
 
Vi gör det tillsammans!
Skrivet av Lena Drameus-Åberg   
Åbergs Trädgårdscafé söker medarbetare till säsongen 2014.  Vi söker dig som har köksvana, gillar att laga mat, baka och presentera de fina råvarorna. Tomater, svartkål, sallat,örter, vildkörsbär och persikor från trädgården. Du klarar att jobba hårt, ibland blir det riktigt stressigt! Du har överblick och tycker om att samarbeta. I vårt gäng vill vi ha medarbetare som är beredda att göra allt som behövs, även om ditt område främst är kallskänk och bak. Detta är ett jobb för dig som tycker om att jobba från grunden i stimulerande miljö, med många uppskattande kunder. Vi arbetar helst med ekologiska råvaror. Och vill gärna vara ett blandat jobbgäng - så killar sök ni också! Skriv svar till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den Lena Drameus-Åberg.
För tillfället söker vi ingen personal till plantskolan. Men om du ändå är intresserad kan du skicka in ditt CV så sparar vi det för framtida behov.
Senast uppdaterad 2014-03-06 kl. 17:15
Läs mer...
 
Miljöpolicy
Skrivet av Kjell Åberg   
Vi odlar våra plantor med minsta möjliga energiåtgång. Plantorna får växa långsamt vid låga temperaturer, när så är möjligt. Vi använder jord från Hasselfors enligt eget recept (samma som vi säljer i röda säcken) där vi kombinerar naturgödsel med handlesgödel/blåkorn.

Vi försöker odla så att våra plantor blir starka och motstår angrepp av svampar och insekter m.m. Vid angrepp spinnkvalster, löss eller sorgmyggor använder vi Pyrosol och/eller växtsåpa.
Senast uppdaterad 2008-03-07 kl. 15:46
Läs mer...
 
Powered by Joomla